Supruga otkrila
0

Obama Bidenu nudio i mjesto državnog tajnika

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Tokom snimanja "Oprah showa" u ponedjeljak u Washingtonu, Jill Biden je rekla kako je njezinom suprugu, izabranom potpredsjedniku SAD-a Jou Bidenu, ponuđen izbor da bude potpredsjednik ili državni tajnik, objavio je ABC News.

To je otkriće uslijedilo nakon što je Joe Biden rekao voditeljici Oprah Winfrey da mu je tadašnji predsjednički kandidat Barack Obama ponudio dužnost potpredsjednika, a on je zatražio nešto vremena da razmisli i razgovara s obitelji.

Gospođa Biden se ubacila: "Joe je trebao izabrati da bude državni tajnik ili potpredsjednik."

Njezin suprug je reagirao glasnim "Ššššš...", na što se publika na snimanju emisije nasmijala.

Oprah je pokušala nastaviti razgovor: "Vi ste rekli, Joe...?".

"Ja sam rekla, Joe, ako si državni tajnik bit ćeš odsutan, nikad te neću vidjeti. Vidjet ćemo te tu i tamo na državnim večerama", kazala je Jill Biden.

"Ali, rekla sam, ako si potpredsjednik, cijela obitelj, jer tako su marljivo radili za izbore, može biti uključena... Mogu doći do naše kuće, mogu ići na događaje, mogu biti s nama, a to je ono što nam je važno", dodala je Biden.

To ne može biti nešto što bi se sviđalo Hillary Clinton, komentirao je ABC News.

Imenovanje Hillary Clinton, bivše prve dame SAD-a i senatorice za državnu tajnicu, prošle je sedmice podržao senatski Odbor za vanjsku politiku, što bi ove sedmice trebao potvrditi Senat u punom sastavu.