{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obama: Angažovao bih Gorea

S
3.4.2008. u 10:55
0
0
Obama: Angažovao bih Gorea
0
Obama: Angažovao bih Gorea
Senator i američki predsjednički kandidat Barrack Obama je u srijedu izjavio da bi Al Goreu, dobitniku Nobelove nagrade, ustupio vodeće mjesto za pitanja globalnog zagrijavanja u svojoj administraciji.
Obama je, na pitanje novinara da li bi bivšem potpredsjedniku ustupio funkciju bavljenja problemima globalnog zagrijavanja, odgovorio da svakako bi i da će se obavezati da Al Gore odigra centralnu ulogu u odlučivanju i rješavanju ovog problema.

Demokratski predsjednički kandidat u američkoj predizbornoj utrci je rekao da se već konsultuje sa Goreom o ovim pitanjima te da su klimatske promjene nešto što se sad dešava. Senator je mišljenja da teba odmah djelovati, a ne za deset ili dvadeset godina, objavljuje američki portal Yahoo!.

Otkako je napustio Bijelu kuću, Gore je postao jedan od vodećih glasova za borbu protiv emisije štetnih gasova u atmosferu, koji su glavni uzročnici globalnog zagrijavanja. Zahvaljujući radu na tom polju, Al Gore je dobio Nobelovu nagradu prošle godine.

Odnosi između Gorea i Clintonovih su postali zategnuti kada je Gore ograničio Clintonov angažman u svojoj kampanji na izborima 2000. godine, a kada je u predsjedničkoj utrci pobijedio današnji američki predsjednik George W. Bush.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: