Svijet
0

NYT: Sukob između predsjedničkih kampanja Obame i Clinton

FENA
Dnevnik New York Times i u petak piše o sukobu između predsjedničkih kampanja senatora Baracka Obame i senatorice Hillary Clinton.

Nastojanja gospođe Clinton da identificira napad koji je na nju izveo vodeći holivudski pristalica Baracka Obame David Geffen s tim senatorom među demokratima se promatra kao štetan po njujoršku senatoricu.

Opaske gospodina Geffena, koji su povod ovom sporu, služe kao podsjetnik na povijest obitelji Clinton, što navodi neke demokrate na pomisao da Hillary Clinton, bude li je nominirala Demokratska stranka, ne može pobijediti na predsjedničkim izborima.

Za Hillary Clinton napadi na senatora Obamu nose sa sobom rizik da će neki glasači smatrati kako su njeni postupci uvjetovani strateškom bitkom da pobijedi na izborima, a ne pitanjima domaće i vanjske politike koji njih brinu.

U svakom slučaju, piše New York Times, ovaj slučaj pruža nam sliku o tome kako iz kampanje senatorice Clinton prilaze najvećim preprekama na putu osvajanja nominacije – sve većoj popularnosti senatora Obame i upornim pitanjima o tome može li ona pobijediti na predsjedničkim izborima.