Svijet
0

NYT: Imenovanje Snowa nezgodno za direktore Fox Newsa

FENA
U sklopu promjene sekretara za odnose s javnošću predsjednik George Bush angažovao je lojalnog kritičara. Konzervativni komentator Fox Newsa Tony Snow obavljao je javnu dužnost u sklopu koje je iznosio kritička viđenja američkog predsjednika, piše New York Times.

Snow je, na primjer, rekao da predsjednik ponekad sramoti svoje konzervativne pristalice. Tokom Snowove inauguracije predsjednik Bush je rekao da ga je pitao za negativne komentare o njemu, na što mu je Snow odgovorio: "Trebali ste čuti šta sam govorio o drugom kandidatu.

Imenovanje Snowa – kako piše New York Times – predstavlja nezgodnu situaciju za direktore Fox Newsa koji se već neko vrijeme brane od kritika da njihova mreža simpatiše američkog predsjednika.

Predsjednik Bush imenovao je konzervativnog televizijskog komentatora Tony Snowa za novog glasnogovornika, odnosno pomoćnika za odnose s medijima. Bush je rekao da je uvjeren kako će Snow biti izuzetno pojačanje za osoblje Bijele kuće. Na glasnogovoničkom mjestu zamijeniće Scotta McClellana, koji je prošle sedmice najavio povlačenje s dužnosti.

Pedesetogodišnji Snow dobro je poznat u vašingtonskim političkim i medijskim krugovima. Vodio je televizijske i radioemisije za mrežu Fox News, a bio je i jedan od pisaca govora za predsjednikovog oca i bivšeg predsjednika Georgea H. W. Busha.

Imenovanje Snowa dio je sveukupnog restrukturisanja osoblja Bijele kuće u pokušaju da se ožive predsjednikovi ciljevi u drugom mandatu i da se poboljša sve manja podrška američke javnosti koju predsjednik uživa.

Vezani članci