Manouchehr Mottaki
0

Nuklearni program Teherana u mirnodopske svrhe

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Iranski ministar vanjskih poslova Manouchehr Mottaki, reagirajući na najnovije prijetnje SAD-a zbog spornoga nuklearnog programa Teherana, ponovio je da se nuklearni program njegove zemlje razvija isključivo u mirnodopske svrhe.

Mottaki nije u četvrtak previše komentirao prijetnju američke državne tajnice Hillary Clinton da SAD priprema osnove za oštre sankcije protiv Irana ako ne obustavi svoj nuklearni program.

"Moj je savjet gospođi Clinton da prouči mirnodopske aktivnosti iranskoga nuklearnog programa", rekao je kratko Mottaki novinarima u Bruxellesu, gdje je sudjelovao na međunarodnoj donatorskoj konferenciji o Somaliji.

Mottaki je kazao da se na konferenciji pozdravio s visokim predstavnikom EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javierom Solanom, ali da nisu razgovarali, prenio je Reuters.

Teheran tvrdi da razvija svoj nuklearni program u mirnodopske svrhe, odnosno za proizvodnju električne energije, i odbacuje optužbe vodećih zapadnih zemalja da je jedini cilj tog programa proizvodnja nuklearnog naoružanja.