Zbog pritiska na poslu
0

Novo samoubistvo u francuskom Telecomu

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Radnik francuskog Telecoma izvršio je danas samoubistvo skokom sa nadvožnjaka na autoputu i ostavio poruku u kojoj govori o pritisku u firmi u kojoj su se u posljednje dvije godine dogodila 24 samoubistva. Pedesetjednogodišnji otac dvoje djece iz grada Anesi skočio je na autoput tokom jutarnje gužve, navode regionalne vlasti.

Pedesetjednogodišnji otac dvoje djece iz grada Anesi skočio je na autoput tokom jutarnje gužve, navode regionalne vlasti.

"Ostavio je pismo supruzi u kome objašnjava da se na ovaj korak odlučio zbog radnog okruženja u firmi", saopštio je loklani zvaničnik.

Portparol francuskog Telecoma potvrdio je da je jedan zaposleni izvršio samoubistvo i dodao da je direktor firme Didier Lombar na putu ka kol centru Anesiju, gdje je žrtva radila.

Francuski telekom više nema monopol na domaćem tržištu, a u posljednjih nekoliko godina kompanija je prošla kroz nekoliko procesa restrukturisanja, što je dovelo do brojnih žalbi i rasta stresa među zaposlenima.

Uprava je ovog mjeseca obećala da će preispitati politiku odnosa prema radnicima, kako bi se okončala, kako je rekao Lombar, "spirala samoubistava" među zaposlenima.