Pogledajte video
46

Novinarka izvještavala uživo u trenutku rušenja zgrade u Gazi: "O Bože, moram sići"

N. C.
Novinarka Al Jazeere Youmna Al Sayed (Foto: Screenshot)
Novinarka Al Jazeere Youmna Al Sayed (Foto: Screenshot)
Novinarka Al Jazeere Youmna Al Sayed izvještavala je uživo s jednog krova u Gazi kada je izraelskim zračnim napadom uništena zgrada s 14 spratova nasuprot nje.

Nekoliko trenutaka prije napada, novinarka je kazala da je upravo ispaljeno nekoliko upozoravajućih projektila te bi sada trebalo početi rušenje čitavog tornja.

"Ova zgrada ima 14 spratova, to je jedna od najvećih i najstarijih objekata u pojasu Gaze i u njoj se uglavnom nalaze medijski uredi", dodala je.

Dok je Sayed pokušavala izgovoriti svoju sljedeću rečenicu, projektili su gađali zgradu proizvodeći glasan zvuk.

Ubrzo nakon praska, njen kolega u studiju pitao ju je da li čuje projektile, a ona je viknula: "O, Bože. Da, da, da, moram sići", te je krenula bježati.

Napad je bio dio eskalacije nasilja između Izraela i Palestine, najgoreg od rata u Gazi 2014. godine. U četvrtak izraelske trupe su se stacionirale na granici Gaze, a palestinski militanti gađali su Izrael raketama.

U novim zračnim napadima na Gazu, Izrael je srušio šestospratnu stambenu zgradu u Gazi za koju su kazali da pripada Hamasu.

Najmanje 83 osobe ubijene su u Gazi od kako je u ponedjeljak došlo do eskalacije sukoba. U posljednjim palestinskim raketnim napadima, jedna raketa pogodila je zgradu u blizin Tel Aviva, ranivši pet Izraelaca. Tokom sukoba dosada je u Izraelu ubijeno sedam ljudi.