{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novinari BBC-a stupili u štrajk

F
18.2.2013. u 09:49
1
0
Novinari BBC-a stupili u štrajk
1
Novinari BBC-a stupili u štrajk
Novinari BBC-a su u ponedjeljak stupili u 24-satni štrajk u znak protesta protiv otpuštanja radnika što će uzrokovati zastoj u radu televizijskog i radio programa.
Članovi Nacionalnog sindikata novinara (NUJ) napustili su radna mjesta u ponoć nakon završetka emitovanja nedjeljnog programa zbog ukidanja radnih mjesta na BBC Scotlandu, Five Liveu, Asian Networku i World Serviceu.

Štrajk je stupio na snagu nakon što nije postignut dogovor zbog otpuštanja 30 radnika, prenio je AFP.

"Članovi NUJ-a zaposleni na BBC-u poduzimaju akciju kako bi zadržali radna mjesta i održali kvalitetno novinarstvo u ovoj korporaciji. Oni su bijesni i frustrirani zbog loših odluka rukovodioca BBC-a. Te odluke su dovele do ukidanja radnih mjesta i zbog ugrožavanja kvalitetnog novinarstva", rekla je generalna tajnica NUJ-a Michelle Stanistreet.

Glasnogovornik BBC-a je rekao da organizacija ima razumijevanja za frustracije i poteškoće koje su izazvane ukidanjem radnih mjesta, ali je razočaran reakcijom novinara".

"Naporno radimo kako bi osigurali da se što više radnih mjesta zadrži i nastavit ćemo sarađivati sa sindikatima", dodao je glasnogovornik.

NUJ je saopćio da je BBC ukinuo oko 7.000 radnih mjesta od 2004. godine.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: