{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi svjetski rat za brže smanjivanje populacije?

S
27.7.2011. u 11:08
0
45
Novi svjetski rat za brže smanjivanje populacije?
0
Novi svjetski rat za brže smanjivanje populacije?
Foto: Ilustracija
Na posljednjem sastanku grupe Bilderberg, koju mnogi smataju "svjetskom vladom u sjenci", detaljno su analizirani Kina, Irak, Rusija, te kriza u EU, zaključeno je da se stanovništvo planete smanjuje previše sporo, za šta je alternativa novi svjetski rat.
Mediji iznose pretpostavke da je ova moćna grupa, koju čine sadašnji i bivši političari, bankari, aristokrate i biznismeni, govorila i o širenju vojnih dejstava u punom obimu na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi.

Na junskom sastanku u Saint Mauriceu, koji je kao i uvijek bio strogo zatvoren za javnost i dobro obezbijeđen, grupa Bilderberg je, navodno, diskutovala i o podršci euru i zaključeno je da Grčka i ostale zemlje u zoni koja je u krizi treba da plate dugove ostrvima ili čime već mogu.

Također, razgovarano je o nastavku okupacije Iraka, te o izazivanju niza kriza u Kini i Rusiji kako bi bili podriveni njihovi finansijski sistemi kao i o tome da sa alternativnim masmedijima i internetom koji neće biti kontrolisan "može nešto i da se uradi".

Na sastanku "odabranih" mnogo se govorilo i o širenju vojnih dejstava u punom obimu na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi.

Kako o posljednjem zasjedanju ove grupe piše britanski Guardian, ove godine je "Bilderberg bio mnogo širi nego ranije. Veća gomila, više imena, više reportera".

Guardian je primijetio i ruskog oligarha Alekseja Mordašova, glavnog vlasnika i direktora kompanije Severstalj, čijoj je firmi-kćerki "Severstalj zapadna Amerika" Ministarstvo energetike SAD odobrilo kredit od 730 miliona dolara za modernizaciju čeličane u Dearbornu, država Michigan.

To nije prvi ruski oligarh na bilderberškom pragu. Na primjer, 2008. godine, kada su se "posvećeni" sastajali u Grčkoj, na Kritu, bio je pozvan Oleg Deripaska. Pritom, preciziraju britanske novine, proširenje kruga učesnika svjedoči o tome da se širi i krug interesa domaćina "sjedeljke".

Zna se da je Bilderberški klub postavljen po principu masonske lože. Njegova struktura se sastoji iz tri kruga.

Spoljni je dovoljno širok i članovi tog kruga znaju samo dio prave strategije i pravih ciljeva organizacije.

Drugi, Upravljački komitet (Steering Committe), sastoji se od 35 ljudi kojima je 90 odsto poznat zadatak Grupe.

Najuži krug - Konsultativni komitet (Advosory Committe) - ima desetak članova koji u tančine znaju istinske ciljeve i strategiju organizacije i koji posjeduju sva ovlaštenja u vezi sa radom grupe u periodu između dva godišnja zasjedanja.

Dovoljno je reći da je zasjedanje u Saint Mauriceu, od 9. do 12. juna ove godine, prošlo pod pokroviteljstvom samo jednog člana - Davida Rockfellera.

Ostali stalni članovi Konsultativnog komiteta, dakle najužeg tijela Bilderbrega, su: Edmond de Rothschild, Zbigniew Brzezinski, Paul Wolfowitz, Henry Kissinger, (sada pokojni), Richard Holbrooke, Etienne Davignon, Henry Heinz i Romano Prodi.

Novinari su prebrojali da aktiv kluba ujedinjuje 383 osobe, čiju trećinu čine Amerikanci - predstavnici aparata predsjednika SAD, State departmenta, najkrupnijih korporacija, banaka i poslovnih krugova. Čitava ta "vojska" je naoštrena da sačuva i učvrsti sistem vladanja svjetskim poretkom na svoj bilderberški način.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: