{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi svjetski rat za brže smanjivanje populacije?

S
27.7.2011. u 11:08
0
45
Novi svjetski rat za brže smanjivanje populacije?
0
Novi svjetski rat za brže smanjivanje populacije?
Foto: Ilustracija
Na posljednjem sastanku grupe Bilderberg, koju mnogi smataju "svjetskom vladom u sjenci", detaljno su analizirani Kina, Irak, Rusija, te kriza u EU, zaključeno je da se stanovništvo planete smanjuje previše sporo, za šta je alternativa novi svjetski rat.
Mediji iznose pretpostavke da je ova moćna grupa, koju čine sadašnji i bivši političari, bankari, aristokrate i biznismeni, govorila i o širenju vojnih dejstava u punom obimu na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi.

Na junskom sastanku u Saint Mauriceu, koji je kao i uvijek bio strogo zatvoren za javnost i dobro obezbijeđen, grupa Bilderberg je, navodno, diskutovala i o podršci euru i zaključeno je da Grčka i ostale zemlje u zoni koja je u krizi treba da plate dugove ostrvima ili čime već mogu.

Također, razgovarano je o nastavku okupacije Iraka, te o izazivanju niza kriza u Kini i Rusiji kako bi bili podriveni njihovi finansijski sistemi kao i o tome da sa alternativnim masmedijima i internetom koji neće biti kontrolisan "može nešto i da se uradi".

Na sastanku "odabranih" mnogo se govorilo i o širenju vojnih dejstava u punom obimu na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi.

Kako o posljednjem zasjedanju ove grupe piše britanski Guardian, ove godine je "Bilderberg bio mnogo širi nego ranije. Veća gomila, više imena, više reportera".

Guardian je primijetio i ruskog oligarha Alekseja Mordašova, glavnog vlasnika i direktora kompanije Severstalj, čijoj je firmi-kćerki "Severstalj zapadna Amerika" Ministarstvo energetike SAD odobrilo kredit od 730 miliona dolara za modernizaciju čeličane u Dearbornu, država Michigan.

To nije prvi ruski oligarh na bilderberškom pragu. Na primjer, 2008. godine, kada su se "posvećeni" sastajali u Grčkoj, na Kritu, bio je pozvan Oleg Deripaska. Pritom, preciziraju britanske novine, proširenje kruga učesnika svjedoči o tome da se širi i krug interesa domaćina "sjedeljke".

Zna se da je Bilderberški klub postavljen po principu masonske lože. Njegova struktura se sastoji iz tri kruga.

Spoljni je dovoljno širok i članovi tog kruga znaju samo dio prave strategije i pravih ciljeva organizacije.

Drugi, Upravljački komitet (Steering Committe), sastoji se od 35 ljudi kojima je 90 odsto poznat zadatak Grupe.

Najuži krug - Konsultativni komitet (Advosory Committe) - ima desetak članova koji u tančine znaju istinske ciljeve i strategiju organizacije i koji posjeduju sva ovlaštenja u vezi sa radom grupe u periodu između dva godišnja zasjedanja.

Dovoljno je reći da je zasjedanje u Saint Mauriceu, od 9. do 12. juna ove godine, prošlo pod pokroviteljstvom samo jednog člana - Davida Rockfellera.

Ostali stalni članovi Konsultativnog komiteta, dakle najužeg tijela Bilderbrega, su: Edmond de Rothschild, Zbigniew Brzezinski, Paul Wolfowitz, Henry Kissinger, (sada pokojni), Richard Holbrooke, Etienne Davignon, Henry Heinz i Romano Prodi.

Novinari su prebrojali da aktiv kluba ujedinjuje 383 osobe, čiju trećinu čine Amerikanci - predstavnici aparata predsjednika SAD, State departmenta, najkrupnijih korporacija, banaka i poslovnih krugova. Čitava ta "vojska" je naoštrena da sačuva i učvrsti sistem vladanja svjetskim poretkom na svoj bilderberški način.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: