Svijet
1

Novi pokušaj ubistva inspirisan Batmanom

Klix.ba
Dale Pipe
Dale Pipe
Psihotični bodybuilder, opsjednut Batmanovim arhineprijateljem iz stripova, Jokerom, priznao je zastrašujući i neisprovociran napad sjekirom na stranca.

Nekadašnji kuhar, Dale Pipe, replicirao je Jokerovu frazu "Why so serious?" iz filma "The Dark Knight", nakon čega je napao potpunog stranca u rekreativnom centru.

Poremećeni 20-godišnjak bio je naoružan sjekirom i noževima, a napao je 22-godišnjeg muškarca u rekreativnom centru Belle Vue u Okrugu Durham, Velika Britanija, piše Daily Mail.

Žrtva je pretrpjela 16 udaraca u glavu, vrat i prsa. Pipea je savladalo osoblje centra, koje ga je zatvorilo u toalet svlačionice i pozvalo policiju. Za to vrijeme je Pipe, putem mobitela, postavljao statuse na društvenim mrežama, opet citirajući Jokera: "Why So Serious!!! Hahahahaha".

Sedmicama ranije, Pipe, koji je ranije radio u hotelu Derwent Manor, otkrio je kako je završio igranje videoigre "Batman: Arkham City" i da je to najbolja igra koju je ikada igrao.

Policija je saopćila kako ovaj slučaj ima uznemiravajuće sličnosti sa prošlogodišnjim napadom u kinu u Coloradu, kada je 24-godišnji James Holmes, obučen kao Joker, na premijeri posljednjeg filma o Batmanu ubio 12 i ranio desetke ljudi.

Napad se desio u januaru, a sada je sud saslušao Pipea i ispituju njegovo mentalno stanje kako bi odlučili da li će ga poslati u osiguranu bolnicu Rampton nakon izricanja presude 24. juna.