Sky News
0

Novi osumnjičeni u slučaju Madeleine McCann

Sarajevo-x.com
U toku dana bit će otkriveno ko je novi osumnjičeni u slučaju nestanka britanske djevojčice Madeleine McCann, saznaje Sky News.

Prema posljednjim informacijama, jedan od novih svjedoka opisao je incident samo nekoliko dana nakon što je Maddie nestala iz porodične kuće za odmor u Portugalu.

Penzionisani detektiv David Edgar, koji vodi ovaj slučaj, trebao bi na press konferenciji u Londonu pokazati kompjuterski načinjenu sliku osumnjičenog, te ponuditi druge detalje o razvoju istrage.

Moguće je da istraga odvede detektive daleko od Portugala i mjesta na kojem je Madeleine nestala u maju 2007., samo nekoliko dana prije svog četvrtog rođendana.

"Potrebna nam je pomoć javnosti kako bismo pronašli ovu osobu. Opis incidenta koji nam je ponudio novi svjedok mogao bi biti veoma važan", rekao je izvor blizak istrazi.

Roditelji malene Britanke, Gerry i Kate, angažovali su privatne detektive, nakon što je portugalska policija prošlog ljeta zvanično zatvorila ovaj slučaj.

Početkom godine ispitivan je Raymond Hewlett, osuđivani pedofil koji je živio u blizini odmarališta Praia da Luz kad je Madeleine nestala. Hewlett je negirao svaku umiješanost u slučaj.

Djevojčicina porodica ipak ne gubi nadu da je Maddie i dalje živa, te su objavili sliku koja pokazuje kako bi ona danas mogla izgledati.