Zamjenski odbornici
52

Novi odbornici položili zakletvu u skupštini Sjeverne Mitrovice, među njima jedan Srbin

F. H.
Nežad Ugljanin, novi predsjedavajući (Foto: Kossev.info)
Nežad Ugljanin, novi predsjedavajući (Foto: Kossev.info)
U skupštini Općine Sjeverna Mitrovica 16 novih odbornika je položilo zakletvu, zamijenivši tako odbornike sa Srpske liste koji su početkom novembra napustili ovu instituciju.

Među 16 delegata koji su položili zakletvu je i jedan srpski odbornik Dušan Milanović sa liste GI "Srpski opstanak".

Za novog predsjedavajućeg izabran je Nedžad Ugljanin iz GI "Mitrovica", koji je u prvom obraćanju rekao da je danas došao u kuću koja je bez domaćina i da zna da u njoj većinska zajednica treba da bude domaćin, ali da oni nisu krivi za takvu situaciju prenosi lokalni portal Kossev.

"Mi smo sada zakonodavna vlast, a ne izvršna. Dok ne dođe izvršna, stvorena je jedna vrsta vakuma. Ne možemo funkcionisati kao opština bez toga. Možda ćemo biti i tranciziona vlast, tako što ćemo prepustiti domaćinu da dođe u svoju kuću i brine o njoj. Nama kao manjinskoj zajednici ne pripada da brinemo o većinskoj. Naprotiv, to je njihova uloga“, rekao je Ugljanin.

Na sjeveru Kosova je i dalje napeta situacija. Lokalni Srbi već peti dan drže blokirane glavne putne pravce, a i škole su zatvorene. S druge strane Kosovo je obustavilo bilo kakav promet preko graničnih prijelaza sa Srbijom.