Svijet
20

Novi napadi SAD-a i saveznika na položaje IDIL-a u Iraku i Siriji

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Sjedinjene Američke Države i saveznici izveli su nove zračne napade na položaje IDIL-a u Iraku i Siriji.

Centralna komanda američke vojske (CENTCOM) saopćila je da su američke i koalicione snage vojnim avinima i bespilotnim letjelicama izveli devet napada na položaje ISIS-a u Siriji, dok su samo američki avioni izveli pet napada na položaje IDIL-a u Siriji.

U zračnim napadima na južni dio Kobanija u Siriji, u dva zračna napada uništena su vozila na kojima se nalazilo naoružanje. U istočnom dijelu Kobanija u dva zračna napada uništena je zgrada ISIS-a, vozila kao i topničke pozicije. U zračnim napadima na jugoistoku Deyru'zore pogođen je tenk i vozilo ISIS-a. U okolini Rakke oštećen je aerdorom Tabka.

Na području odgovornosti CENTCOM-a korišteni su avioni oružanih snaga SAD-a kao i avioni mornarice. U tri zračna napada korištene snage Jordana, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i SAD-a.  

U zračnim napadima na sjeveroistok iračkog grada Felluje uništena je jedna mala jedinica i vozilo IDIL-a. U napadu na jug Rabiye, na okolinu grada Hita i sjever Ramadija uništeno je mnogo vojnih i oklopnih vozila.