Svijet
0

Novi napad buldožerom u istočnom Jerusalemu

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Palestinac iz istočnog Jerusalema izvršio je u utorak napad buldožerom sličan onom u Jerusalemu 2. jula pri čemu je povrijedio desetak osoba među izraelskim prolaznicima, a potom je njega ubio pogranični čuvar, objavili su policijski i ljekarski izvori.

Prema izraelskoj službi hitne pomoći Magne David Adom, jedanaest osoba je povrijeđeno u tom napadu, među njima jedna žena koja se nalazi u teškom stanju. Svi povrijeđeni su prebačeni u bolnice Svetoga grada.

Palestinac za volanom buldožera, porijeklom iz sela Um Tabua u istočnome dijelu Svetoga grada, blizu Betlehema, na jugu Zapadne obale, najprije je prevrnuo jedno vozilo a zatim okrenuo mašinu na jedan autobus, ali nije uspio da ga prevrne, saopćili su zvaničnici policije i očevici.

"Pogranični stražar, koji je stigao na lice mjesta, ubio je teroristu" čiji identitet nije objavljen, precizirao je glasnogovornik.

Šef policije Jerusalema Aharon Franco izjavio je za državni radio da je "terorist odmah savladan a da su se snage reda pobrinule da uspostave saobraćaj u aveniji Keren Hayessod u centru grada.