Nakon 24 godine u ropstvu
0

Novi identitet i novi život Elisabeth Fritzl

Sarajevo-x.com
Elisabeth Fritzl kao djevojčica
Elisabeth Fritzl kao djevojčica
Nakon 24 godine provedene u ropstvu u podrumu porodične kuće u Amstettenu kćerka Josefa Fritzla nije se predala. Sa porodicom je odselila u novi dom na selu, gdje je svi štite i niko je ne zove Elisabeth Fritzl.

Porodična kuća na dva sprata u selu koje u Austriji nazivaju samo kao "Selo X" 24 sata dnevno prate CCTV kamere, a strance koje uhvate u blizini u nekoliko minuta odvede policija. Elisabeth i porodicu ne pazi samo policija, već i komšije koje ne dozvoljavaju pristup ni novinarima željnim senzacije, javlja Independent.

Fotograf koji je bio poslan da snimi ovo mjesto ubrzo je otkriven i zamoljen da ode.

Elisabet (44) je dobila novi identitet, a posljednje fotografije ove žene datiraju iz vremena kad joj je bilo 16 godina.

"Selo X" nalazi se na samo nekoliko kilometara udaljenosti od "kuće strave" u koju je njen otac kao djevojčicu zarobio i godinama silovao. Kao životinja u kavezu provela je 24 godine, a procjenjuje se da je silovana 3.000 puta.

Rodila je sedmero djece bez ikakve medicinske pomoći. Troje njih Josef je izveo iz podruma te su život nastavili sa njegovom suprugom, kojoj je rekao da je Elisabeth pobjegla sa nekom sektom i ostavila im djecu.

Kako je jedno od djece imalo probleme sa disanjem, a Josef ga ni po koju cijenu nije želio odvesti doktoru, ono je umrlo, te mu je tijelo spalio u peći.

Elisabeth je prije dvije godine konačno uspjela da se spasi i to kad se njena 19-godišnja kćerka Kerstin razboljela, pa ju je otac/djed odveo doktoru. Policija je postala sumnjičava i sve se s vremenom otkrilo.

Prije godinu dana 73-godišnji Fritzl u Sankt Poltenu proglašen je krivim za silovanje, zarobljavanje i ubistvo.

Elisabeth se prošlog ljeta intimno zbližila sa zaštitarom Thomasom Wagnerom, 23 godine mlađim od nje, koji je njenoj djeci postao kao brat.

Prošlog mjeseca rodica Christine R. otkrila je medijima kako je život Elisabeth i djece danas posve normalan, kako vole ići u kupovinu, te kako je ona položila vozački ispit bez problema. Finansijskih problema nemaju jer ih podupire austrijska vlada.

Elisabethina majka Rosemarie prije 18 mjeseci napustila je dom koji je dijelila sa suprugom i živi od novca koji zaradi ručno praveći torbice i slikajući cvijeće. Kćerku i unuke posjećuje barem jednom sedmično.