Privedeno još osoba
13

Novi detalji napada u Beču: Porastao broj povrijeđenih, nema potvrde o drugom napadaču

A. B.
Karl Nehammer je pozvao stanovnike Beča na oprez (Foto: EPA-EFE)
Karl Nehammer je pozvao stanovnike Beča na oprez (Foto: EPA-EFE)
Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehammer na konferenciji za medije je objavio još detalja o napadu u Beču rekavši da je porastao broj uhapšenih, ali i žrtava u bolnici, kao i to da prema dosadašnjim snimcima i materijalima nema potvrde o drugom napadaču.
Nehammer je kazao da su sada u bolnicama 22 povrijeđene osobe, kao i to da su uhapšene još dvije osobe koje se sumnjiče za napad čime je taj broj porastao na 14.

Naveo je i to da se nastavljaju privođenja i traganje za osumnjičenima u Gornjoj i Donjoj Austriji, piše Kurier.

Pretreseno je još 18 kuća u Beču i Donjoj Austriji te je navedeno da je do sada poginulo pet osoba među kojima su četiri građanina i 20-godišnji napadač Kujtim Fejzulai.

"Želim naglasiti da je među povrijeđenima bilo i policajaca te su jednog s težim stanjem spasila dvojica migranata. On je operisan i trenutno je u teškom, ali stabilnom stanju. Za sada još nemamo potvrde o drugom napadaču te i dalje pozivamo sve stanovnike na oprez i nastavljamo opsežnu akciju", kazao je Nehammer.

U sinoćnjem terorističkom napadu je povrijeđena i jedna djevojka porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Riječ je o 29-godišnjoj Belmi Musić koja je inače državljanka BiH s adresom u Beču.

Napadač Kujtim Fejzulai je ubijen kod Crkve svetog Ruperta. Imao je automatsko oružje, pištolje i dosta municije, a na tijelu mu je bio eksplozivni pojas za koji se kasnije ustanovilo da je lažan.