Svijet
221

Novi bilans tragedije u Kolumbiji: Preživjelo pet osoba, oglasili se Casillas, Messi, Figo...

Klix.ba
Timske kolege šokirane viješću o nesreći (Foto: Twitter)
Timske kolege šokirane viješću o nesreći (Foto: Twitter)
Pad aviona u Kolumbiji sa 81 putnikom i članom posade preživjelo je pet osoba – tri fudbalera, jedan novinar i jedan član posade, prenosi Guardian.

Kolumbijska policija povećala je broj mrtvih na 76. Na mjestu pada aviona nalazi se najmanje 90 spasilaca koji rade pod veoma teškim vremenskim uslovima.

Prema posljednjim informacijama, šesta osoba koja je izvučena iz olupine aviona preminula je u bolnici. Među preživjelima su igrači Danilo, Jackson Follman i Alan Rushel. U avionu su se nalazila ukupno 22 fudbalera prvoligaškog brazilskog kluba.

Kako pišu lokalni mediji, avionu je izdata dozvola za slijetanje na aerodrom pokraj grada Medellína, ali je kontrolni toranj sa letjelicom nakon toga izgubio kontakt. Fudbalski svijet je zgrožen činjenicom da je jedan od najpoznatijih južnoameričkih fudbalskih klubova faktički nestao u avionskoj nesreći. Svojim sportskim kolegama riječi utjehe uputio je i španski golman Iker Casillas.

"Primite moje saučešće zbog pada aviona ekipe Chapecoense. Ovo je težak trenutak za fudbal. Budite jaki i hrabri", napisao je Casillas na svom Twitteru.

Poruke i molitve odaslale su fudbalske zvijezde Arda Turan, Leo Messi, Luis Figo, Wayne Rooney, Neymar i drugi.

Brazilski prvoligaš Chapecoense trebao je igrati prvu utakmicu finala takmičenja "Copa Sudamericana" u Medellinu protiv Atlético Nacionala 30. novembra. Letjelica se srušila se u 22 sata i 15 minuta po lokalnom vremenu u gradu La Union. Uzrok pada je još uvijek nepoznat.