|

VIDEO
/
Nove žrtve poplava u Engleskoj

Nove žrtve poplava u Engleskoj
0
S
SRNA
22.11.2009. u 10:48
0
komentara
0

dijeljenja
Nove žrtve poplava u Engleskoj Foto: Reuters
Britanski premijer Gordon Brown obećao je milion funti pomoći regionu Cambrija na sjeverozapadu Engleske koji je pogođen poplavama.
Brown je posjetio ovaj region radi procjene štete nastale obilnim kišama i odavanja počasti poginulom policajcu.

Zbog obilnih kiša proteklih dana koje su izazvale poplave stotine ljudi potražili su zaklon spasilačkim centrima i hotelima, dok su se neki preselili kod porodice i prijatelja.

Nivo vode u blagom je padu što je omogućilo spasilačkim službama da pretraže stambene objekte kako bi mještani bili bezbjedni, a inženjeri provjeravaju štetu nanijetu mostovima.

Oko 1.800 mostova u regionu mora da prođe pregled bezbjednosti za saobraćaj usljed velike štete koja je nanijeta mostovima, putevima i kućama.

Šest mostova u regionu se srušilo, a zvaničnici pažljivo prate most u Workingtonu.

Više od 1.300 kuća je oštećeno, a mještanima se savjetuje da se ne vraćaju kućama. Veći dio Britanije i danas očekuju kiše.

U međuvremenu, jedan kanuista je izgubio život u rijeci Dart u Devonu. Voda je povukla njegov kanu koji je udario u drvo. Još dva lica prebačena su u bolnicu zbog hipotermije.

Trenutno je na snazi 21 upozorenje od polava u jugozapadnim i sjevernim dijelovima Engleske, Škotske i Velsa.

Specijalne pumpe za vodu dopremljene su u region kojima se izvlači voda iz podruma i sa ulica. Za njima će uslijediti vojska uličnih čistača koja će očisti mulj sa ulica, a postavljen je i šator za dekontaminaciju u centru grada Cockermouth za borbu protiv eventualnog zagađenja od kanalizacije ukoliko dođe do izlijevanja otpadnih voda u pijaću vodu.

Ulice u ovom gradu prekrivene su smećem, muljem, izlozi su razbijeni, a veliki broj automobila je prevrnut.

Prema najavama meteorologa danas poslijepodne očekuje se još obilnih kišnih padavina sa oko 40 milimetara kiše u oblasti.

Slična sudbina čeka i sjeverozapadnu Englesku, jugozapadnu Škotsku i Sjevernu Irsku sa obilnim kišama i snažnim vjetrovima.

Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.