Kongres odlučio
0

Nova ulaganja u privredu SAD-a od 100 milijardi dolara

Sarajevo-x.com
Demokrate su sinoć u Washigntonu odlučile da na kraju ove godine odobre plan vrijedan 50 milijardi dolara za javne projekte, dodajući tome još 50 milijardi za države koje imaju problema sa nedostatkom svježeg novca.

Nezaposleni će, prema odluci američkih zakonodavaca, nastavljati dobijati novčanu pomoć ali je izostao plan predsjednika Baracka Obame koji je nedavno najavio da će se izdvaja suma od 250 dolara kredita mjesečno za zaposlene u malim biznisima kako bi se kreirali nova radna mjesta kao i program kojim bi se kreditirali oni koji svoje domove učine više energetski efikasnijim.

U svojoj izjavi predsjednik Obama je rekao da mjere nude produktivne ideje kako bi se odgovorilo velikoj potrebi za poslovima širom SAD-a, istovremeno urgirajući na zakonodavce da učine još više.

'Neki mogu misliti da stajanje po strani i nepoduzimanje akcije jeste pravi pristup, ali za milione Amerkinaca koji su još uvijek bez posla, neaktivnost je neprihvatljiva', kazao je Obama nakon potvrde prihvatanja utroška ukupno novih 100 milijradi dolara.