{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova prijetnja terorizmom Austriji i Njemačkoj

F
20.11.2007. u 14:39
0
0
Nova prijetnja terorizmom Austriji i Njemačkoj
0
Nova prijetnja terorizmom Austriji i Njemačkoj
Globalni islamski medijski front (GIMP) po drugi put ove godine zapretio je videoporukom terorističkim napadima Austriji i Njemačkoj, objavio je bečki sedmičnik "News". Prije
U novoj videoporuci teroristi zahtijevaju puštanje iz pritvora Mohameda M. i njegove supruge, koje je uhapsila austrijska policije ove godine nakon što je ustanovljeno da stoje iza videoporuke koja je početkom godine upućena austrijskim vlastima.

U prvoj videoporuci GIMP je zatražio od Austrije da povuče svoje vojnike iz Afganistana prijeteći terorističkim akcijama.

Tokom istrage, a nakon hapšenja Mohameda M., njegove supruge, i još jedne osobe arapskog porijekla, utvrđeno je da su oni sa drugim teroristima u svijetu razmjenjivali mišljenje o mogućim terorističkim napadima na ustanove u Austriji tokom održavanja Evropskoga nogometnog prvenstva, EURO 2008., u ljeto iduće godine.

Što se tiče nove videoporuke, kako piše "News", prijetnje su usmjerene prije svega protiv Njemačke, ali postoji i jedna konkretna prijetnja Austriji.

"Na kraju upućujemo nekoliko reči austrijskoj vladi. Zahtijevamo da u Beču pritvorena braća budu odmah puštena, jer će se u suprotnome gadno kajati što su se njezine vlasti usudile zatvarati muslimane", poruka je u dijelu koji se tiče Austrije.

U videoporuci koja traje oko četiri minute veliča se teroristički napad na SAD 11. septembra 2001., napada njemačka vlada i najavljuje zimska ofanziva talibana u Afganistanu.

Austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova u jednom dopisu ostalim ministarstvima upozorilo je na opasnosti od terorističkih napada.

U tom dopisu se navodi da pošto se prijeti Austriji, postoji povećana ugroženost austrijskih političara koji se zalažu za učešće u mirovnoj misiji u Afganistanu i onih koji su odgovorni za hapšenje osumnjičenih za terorizam.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: