|

Nova potjernica za Mirjanom Marković

Nova potjernica za Mirjanom Marković
0
F
FENA
18.7.2006. u 11:17
0
komentara
0

dijeljenja
Nova potjernica za Mirjanom Marković
Za Mirjanom Marković, udovicom Slobodana Miloševića, ponovno će biti raspisana potjernica, te biti oduzeto jamstvo od 15 hiljada eura, koje će biti uplaćeno u pravosudni proračun Srbije, saopćio je u ponedjeljak Okružni sud u Beogradu.
Nova potjernica bit će raspisana na osnovi rješenja o određivanju pritvora od 17. aprila 2003. godine, koje je privremeno bilo ukinuto nakon smrti Slobodana Miloševića, kako bi - uz položeno jamstvo od 15 hiljada eura - Mirjana Marković mogla prisustvovati njegovom pogrebu u Požarevcu.

Prethodnu odluku Okružnog suda o raspisivanju nove potjernicw i oduzimanju jamstva u dva navrata ukidao je Vrhovni sud Srbije, drugi put sredinom maja, zbog toga što Okružni sud u Beogradu nije Mirjani Marković pokušao, putem međunarodnopravne pomoći, iako je imao saznanja da se ona nalazi u Moskvi, lično uručiti poziv za suđenje zbog kaznenog djela posredovanja u nezakonitoj dodjeli stana iz fonda srbijanske vlade dadilji njezina unuka.

Najnoviju odluku Okružni sud je, kako je saopćeno, zasnovao na činjenicama da je okrivljenoj poznato da se protiv nje vodi kazneni postupak, a da ona nije obavijestila sud o promjeni adrese i boravišta, kao i da je njezinim braniteljima uz rješenje kojim je prihvaćeno jamstvo bio dostavljen i poziv za glavnu raspravu krajem marta ove godine, na koju ona nije došla.

"Okrivljenoj je poznato i da je u tom rješenju navedeno da će iznos jamstva pripasti pravosudnom proračunu ako okrivljena ne dođe na glavnu raspravu i svoj izostanak ne opravda, a da se obrana okrivljene odrekla prava žalbe na to rješenje. Sve činjenice ukazuju na to da je okrivljena bila upoznata da je glavna rasprava bila zakazana za 23. mart 2006. godine", navodi se u saopćenju Okružnog suda u Beogradu.

Uprkos tome što je Okružni sud ukinuo potjernicu i prihvatio jamstvo, koje je uplatila Socijalistička partija Srbije, Mirjana Marković nije se pojavila na pogrebu svoga supruga u Požarevcu 18. marta ove godine.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.