Svijet
0

Nova fotografija - napredak u slučaju Madeleine?

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Na fotografiji koju je zabilježila Clara Torres iz Španije, koja je boravila u Maroku na odmoru, vidi se žena koja na leđima nosi plavokosu djevojčicu, a za koju Torres tvrdi da je nestala djevojčica Madeleine McCann. Ovom fotografijom pojačane su špekulacije u vezi sa slučajem male Madeleine.

[SLIKA]1[/SLIKA]Fotografija na kojoj se vidi žena koja na leđima nosi djevojčicu sličnu 4-godišnjoj Madeleine zabilježena je prije više od tri sedmice u gradu Zinat, na jugu Maroka. U protekle tri sedmice slika je bila pod budnim okom stručnjaka i njihovih istraživanja kako bi se otkrio identitet djevojčice na slici, izvještava britanski Guardian.

Međutim, još uvijek nije utvrđeno da se na fotografiji radi o Madeleine McCann. Ovo je treći put da turisti tvrde da su vidjeli nestalu djevojčicu, ali je prvi put takva tvrdnja dokumentovana fotografijom. Naime, 9. maja turisti su tvrdili da su vidjeli djevojčicu koja sliči Madeleine u marokanskom gradu Marrakech, a jedna Španjolka, također turista u Maroku izjavila je da je vidjela Madeleine u gradu Zaio u društvu jedne pokrivene žene.

Fotografija je poslana advokatima koji zastupaju Garryja i Kate McCann, a trenutno se ponovo nalazi na detaljnoj stručnoj analizi u centru "Child Exploitation and Online Protection“.