Nakon ukora
200

Norveški ministar podnio ostavku jer je na odmor nosio službeni telefon

SRNA
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Norveški ministar ribarstva Per Sandberg podnio je ostavku zbog toga što je ponio službeni mobilni telefon na odmor u Iranu.

Sandberg nije odmah obavijestio kolege o tome gdje odlazi na odmor, a sa sobom je nosio službeni mobilni telefon, zbog čega ga je ukorila premijerka Erna Solberg.

Pedesetosmogodišnji Sandberg, lider konzervativne stranke "Napredak", bio je kritikovan i unutar partije pošto je u Iran poveo i djevojku Bahareh Letnes /28/, rođenu u toj zemlji, koja je norveško državljanstvo dobila prije deset godina.

Manjinska koaliciona Vlada Erne Solberg, koja uključuje konzervativce, stranku "Napredak" i liberale, izgubila je na popularnosti kada je javnost saznala za Sandbergov put.

Solberg je od Sandberga odmah zatražila da uređaj preda službama bezbjednosti na provjeru, ali je, ipak, bila na meti kritika opozicije.

Norveška Vlada traži od ministara da obavijeste kancelariju premijera o tome gdje putuju.

Njima je zabranjeno i da upotrebljavaju službene mobilne telefone u zemljama sa kojima Norveška nema uspostavljenu bezbjednosnu saradnju, navode portali za političku analitiku.