{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Nobelovci u Petri o svjetskim problemima

N
NINA
17.5.2005. u 08:10
0
0
Nobelovci u Petri o svjetskim problemima
0
Nobelovci u Petri o svjetskim problemima
Tridesetak dobitnika Nobelove nagrade okupit će se sutra u jordanskom drevnom gradu Petri kako bi raspravljali o trenutno najosjetljivijim svjetskim pitanjima.
Dobitnici Nobelove nagrade za mir, književnost, medicinu, kemiju, fiziku i ekonomiju, kao i osam poznatih svjetskih ličnosti, među kojima su bivši američki predsjednik Bill Clinton i glumac Richard Gere, raspravljat će sutra i u četvrtak o svjetskim problemima, uoči summita Svjetskog ekonomskog foruma, koji će se također održati u Jordanu.

Naziv skupa u Petri je "Svijet u opasnosti", a njegovi zajednički organizatori su Fond za razvoj, koji vodi jordanski kralj Abdullah i Fondacija za čovječanstvo, dobitnika Nobelove nagrade za mir Elia Wiesela.

Sudionici skupa bit će podijeljeni u četiri radne skupine koje će razmatrati četiri velike teme: "Mir, sigurnost i terorizam", "Gospodarski razvoj i siromaštvo", "Zdravlje, nauka i životna sredina" te "Obrazovanje, mediji i kultura".

Na kraju rada oni će podnijeti dokument s preporukama koji neće obvezivati vlade, ali koji bi mogao pomoći u rješavanju krupnih problema čovječanstva, izjavio je jordanski ministar financija Basem Awadallah, glavni koordinator skupa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: