Svijet
67

Njujorški policajac iz BiH osuđen zbog napada: Niko se ne zaj..... sa mojim rođakom!

Klix.ba
Admir Kačamaković
Admir Kačamaković
Admir Kačamaković, bivši policajac Policijske stanice New York, dobio je uslovnu kaznu nakon što je 2008. godine lisicama vezao i suzavcem napao jednog od gostiju kafane koju drži njegov rođak.

"Niko se ne zaj..... sa mojim rođakom", rekao je Kačamaković žrtvi te noći. Uslijedila je tužba protiv ovog Bosanca za kršenje ljudskih prava i konačna osuda na Sudu u Brooklynu, piše New York Daily News.

Ovaj imigrant iz Bosne i Hercegovine se uključio u tuču ispred kafane u Bensonhurstu, koju drži njegov rođak, koji je bio predmet istrage u slučaju suzbijanja narkotika. Kačamaković je također optužen da je na ilegalan način osigurao vozačku dozvolu za svog rođaka.

Tokom suđenja, ovaj sada već bivši policajac, doživio je nervni slom i prijetio da će počiniti samoubistvo.

"Ne znam zbog čega još uvijek nisam počinio samoubistvo", kazao je 32-godišnji Bosanac.

“Radio sam u najkorumpiranijoj policijskoj stanici i hito sam početi negdje drugo. Ne mogu više ovo izdržati. Ovo je velika, velika sramota za moju porodicu", kazao je Kačamaković koji je od hapšenja redovno posjećivao psihijatra.

On je federalnom sudiji Williamu Kuntzu izrazio žaljenje zbog svega što se desilo.

"Moja namjera nije bila da počinim zločin, već da ga spriječim. Nažalost, uradio sam to nepravilno. Sada sam osuđenik, nešto što nisam mogao zamisliti da ću biti", prenosi Daily News Kačamakovićeve riječi iz sudnice.

Iako se zbog svog čina suočavao sa zatvorskom kaznom od 12 do 18 mjeseci, sudija Kuntz ipak je odlučio da to bude uslovna kazna.