Nemaju hrane
308

Njemački zoološki vrt u krizi: Neke životinje će možda eutanizirati kako bi druge preživjele

Dž. P.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Suočen s finansijskom krizom zbog pandemije koronavirusa, jedan zoološki vrt u Njemačkoj razmišlja o poduzimanju drastičnih mjera: eutaniziranju nekih životinja kako bi se druge nahranile i preživjele.

Neumünster Zoološki vrt, koji je dom više od 700 životinja, izradio je plan za hitne slučajeve u kojem će biti navedene životinje koje bi se trebale eutanazirati kako bi se smanjili troškovi, rekla je direktorica zoološkog vrta Verena Kaspari njemačkoj novinskoj agenciji Deutsche Presse-Agentur (DPA ).

Iako je nejasno koje bi se životinje prve eutanizirale, polarni medvjed po imenu Vitus bio bi posljednja životinja, piše CNN.

"Ako više ne bude novca za kupovinu hrane ili ako se dogodi da naši dobavljači hrane ne budu u mogućnosti isporučiti je zbog novih mjera, eutanizirali bi neke životinje kako bi nahranili druge", rekla je Kaspari.

Ona je dodala da bi radije eutanizirala životinje u zoološkom vrtu nego da gladuju. Sada kada Neumünster Zoo vrt više ne ostvaruje prihod od posjetitelja zbog mjera zabrane, on opstaje isključivo zahvaljujući donacijama.

Njemačka vlada započela je s uvođenjem ekonomskog paketa vrijednog oko 750 milijardi eura - među najvećim paketima pomoći koji su pokrenuti bilo gdje u svijetu. Za sada je nejasno hoće li zoološki vrtovi primiti novčana sredstva.