Nije se opirala
105

Njemački mediji objavili detalje hapšenja Mirnese S.: U Stuttgart stigla iz Crne Gore

L. H.
Naslovnica njemačkog Bilda
Naslovnica njemačkog Bilda
Mirnesa S. (42), osumnjičena da je njemačku firmu obezvrijedila za milion eura, stigla je iz Crne Gore na aerodrom u Stuttgartu gdje je jučer uhapšena, piše njemački RTL.

Njen advokat je ranije najavio da će se Mirnesa predati, kao i tačno vrijeme njenog dolaska na aerodrom. Idalje se ne zna gdje je sakrila novac.

"Htjela je da se preda, pa je njen advokat kontaktirao s policijom i javio im kada dolazi u Stuttgart", saopćila je njemačka policija.

Kako javljaju tamošnji mediji, Mirnesa je prilikom hapšenja bila mirna, a policijski službenici su potvrdili da se krila u Crnoj Gori.

Ona je u oktobru, radeći za kompaniju koja je između ostalog obavljala i poslove transporta novca u Stuttgartu, ukrala milion eura. Stavila je novac u crnu torbu i nestala.

Policija je ponudila nagradu u iznosu od 37.500 eura za informaciju o lokaciji žene koja je ukrala ogroman iznos novca. Za sada nije poznato kako je policija locirala Mirnesu i da li im je u tome pomogao neko od građana ili bliskih osoba pljačkašici.