{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Njemačke avijacijske vlasti: Lubitz na korektan način dobio pilotsku dozvolu

F
FENA
9.4.2015. u 14:08
0
23
Njemačke avijacijske vlasti: Lubitz na korektan način dobio pilotsku dozvolu
0
Njemačke avijacijske vlasti: Lubitz na korektan način dobio pilotsku dozvolu
Andreas Lubitz
Lufthansa i njemačke avijacijske vlasti saglasile su se da je poštovana procedura kada je Andreasu Lubitzu izdavana pilotska dozvola, saopćile su vlasti u četvrtak.
Istražitelji smatraju da je Lubitz namjerno oborio avion Germanwingsa na francuske Alpe kada je poginulo svih 150 ljudi u njemu.

Lufthansa je saopćila da je Lubitz poručio svojoj letačkoj školi u 2009. da je prevazišao period teške depresije, potežući pitanja u vezi toga toga koliko rigorozno su piloti provjeravani i da li trebaju biti podvrgnuti dodatnim psihijatrijskim testiranjima nakon što dobiju dozvolu.

Avijacijske vlasti, Luftfahrtbundesamt (LBA), saopćile su tokom vikenda da nisu znale da li je Lubitz patio od depresije.

Matična kompanija Germanwingsa, Lufthansa, saopćila je, ipak, da na osnovu ranijih pravila koja su bila na snazi do 2013., od nje nije zatraženo da informira LBA.

Izvršni direktor Lufthanse Carsten Spohr sastao se s predsjednikom LBA Joergom Mendelom u utorak i održali su "konstruktrivne razgovore", saopćile su dvije strane.

"Došli smo do zajedničkog zaključka da su ispravne procedure poštovane u izdavanju pilotske dozvole", saopćio je LBA kada ga je kontaktirao Reuters u četvrtak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: