{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Njemačka protjeruje azilante, najviše njih je sa Balkana

10.8.2015. u 09:06
98
34
Njemačka protjeruje azilante, najviše njih je sa Balkana
98
Njemačka protjeruje azilante, najviše njih je sa Balkana
Foto. Ilustracija
Njemačka planira protjerati 94.000 tražitelja azila s Balkana i zabraniti im ponovni ulazak u Njemačku, najavio je predsjednik Saveznog ureda za migracije i izbjeglice (BAMF) Manfred Schmidt u intervjuu za Die Welt.
Blizu 94.000 azilanata ponovo će se suočiti sa zabranom ulaska u Njemačku i ograničenjima sa traženjem azila, budući da postoje slučajevi u kojima su porodice sa Balkana i po četiri puta ušle u Njemačku.

Gotovo svi oni su primili negativan odgovor i zabranu ponovnog ulaska u zemlju. Samo 0,1 do 0,2 posto ljudi koji apliciraju za azil zapravo zaista treba zaštitu. Među onima koji iskorištavaju pogodnosti traženja azila su i stanovnici Gruzije i Tunisa.

U intervjuu za njemački Die Welt, Manfred Schmidt, predsjednik Saveznog ureda za migracije i izbjeglice je pojasnio kako od 1. augusta na snagu stupaju ponovne zabrane ulaska u zemlju i zabrane prebivališta u njoj ukoliko je njihov zahtjev za azil očito neutemeljen.

Pored toga, tu je i dodatak od 143 eura mjesečno za tražitelje azila i kako Schmidt kaže, taj iznos je simboličan, no prilično atraktivan, te azilantima omogućava prvu pomoć dok se ne snađu.

"Čak 85 posto tražilaca azila dolazi sa Balkana. Sada imamo porodice sa Balkana koje su po četvrti put u Njemačkoj i traže zaštitu", kazao je Schmidt.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: