Svijet
0

Njemačka: Policija traga za ubicom 11-godišnjakinje

SRNA
Njemačka policija traga za "mlađim muškarcem u tamnoj odjeći" za koga se vjeruje da je silovao a zatim brutalno ubio 11-godišnju djevojčicu u njemačkom gradiću Emdenu, piše list "Lokal".

Tijelo djevojčice pronađeno je u subotu 24. marta uveče u javnoj garaži u Emdenu na sjeverozapadu Njemačke, navodi list.

"Ubica je još nije pronađen. Prema dosadašnjim rezultatima istrage možemo reći da je mjesto na kojem je djevojčica pronađena i mjesto gdje je ubijena", izjavio je portparol policije Verner Brant.

Policija još nije dala detaljnije informacije o ovom ubistvu kao tačan uzrok smrti djevojčice.

Djevojčica je izašla iz kuće s dječakom istih godina u subotu 24. marta oko 17.00 časova kako bi nahranili patke, a potom su biciklima odvezli do parka nedaleko od multipleks-bioskopa. 

Nekoliko sati kasnije čuvar je pronašao tijelo djevojčice i obavjestio hitne službe.

"Svjedočenje dječaka je još nepotpuno jer je u šoku", dodao je Brant. 
Nije poznato da li je dječak vidio ubistvo ni da li ih je neko pratio. Dječak je otišao kući i rekao roditeljima da je djevojčica nestala, a oni su onda kontaktirali roditelje djevojčice. 

Informacija o stravičnom ubistvu držana je u tajnosti do ponedjeljka da bi što prije otkrili ubicu, ali sada policija moli očevice da im pomognu pri otkrivanju silovatelja i brutalnog ubice.