|

Njemačka: Policija traga za ubicom 11-godišnjakinje

Njemačka: Policija traga za ubicom 11-godišnjakinje
0
S
SRNA
27.3.2012. u 13:48
0
komentara
0

dijeljenja
Njemačka: Policija traga za ubicom 11-godišnjakinje
Njemačka policija traga za "mlađim muškarcem u tamnoj odjeći" za koga se vjeruje da je silovao a zatim brutalno ubio 11-godišnju djevojčicu u njemačkom gradiću Emdenu, piše list "Lokal".
Tijelo djevojčice pronađeno je u subotu 24. marta uveče u javnoj garaži u Emdenu na sjeverozapadu Njemačke, navodi list.

"Ubica je još nije pronađen. Prema dosadašnjim rezultatima istrage možemo reći da je mjesto na kojem je djevojčica pronađena i mjesto gdje je ubijena", izjavio je portparol policije Verner Brant.

Policija još nije dala detaljnije informacije o ovom ubistvu kao tačan uzrok smrti djevojčice.

Djevojčica je izašla iz kuće s dječakom istih godina u subotu 24. marta oko 17.00 časova kako bi nahranili patke, a potom su biciklima odvezli do parka nedaleko od multipleks-bioskopa.

Nekoliko sati kasnije čuvar je pronašao tijelo djevojčice i obavjestio hitne službe.

"Svjedočenje dječaka je još nepotpuno jer je u šoku", dodao je Brant.

Nije poznato da li je dječak vidio ubistvo ni da li ih je neko pratio. Dječak je otišao kući i rekao roditeljima da je djevojčica nestala, a oni su onda kontaktirali roditelje djevojčice.

Informacija o stravičnom ubistvu držana je u tajnosti do ponedjeljka da bi što prije otkrili ubicu, ali sada policija moli očevice da im pomognu pri otkrivanju silovatelja i brutalnog ubice.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.