{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Njemačka: Od 1. augusta zabrana pušenja

F
31.7.2007. u 21:20
0
0
Njemačka: Od 1. augusta zabrana pušenja
0
Njemačka: Od 1. augusta zabrana pušenja
U njemačkim saveznim pokrajinama Baden - Wuertenberg, Mecklenburg - Vorpommern i Donja Saska od 1. augusta je na snazi zabrana pušenja u javnim prostorijama i u ugostiteljskim objektima, a ta zabrana će se do kraja godine proširiti i na ostatak Njemačke.
"Nama nije nakana diskriminirati pušače nego zaštititi nepušače od pasivnog pušenja", rekla je Sabine Baetzing, povjerenica savezne vlade za suzbijanje ovisnosti.

U saveznim pokrajinama Mecklenburg - Vorpommern, Baden - Wuertenberg i Donja Saska od 1. avgusta na snazi je potpuna zabrana pušenja u svim javnim objektima što uključuje škole, bolnice, zgrade javne uprave kao i zračne luke.

U ugostiteljskim objektima pušenje će biti dopušteno samo u odvojenim prostorijama, namijenjenim pušačima. Za nepoštivanje zabrane pušenja predviđene su kazne i do 5.000 eura. U drugim saveznim pokrajinama zabrana će postupno stupiti na snagu tijekom jeseni.

Potpuna zabrana pušenja na željezničkim kolodvorima i u vlakovima je na snazi od 1. rujna. Dio njemačke javnosti kritizirao je nejedinstvenu zabranu pušenja, što je rezultat nepostizanja dogovora ministara o jedinstvenoj zakonskoj regulativi na prostoru cijele Njemačke.

Tako, posebno što se tiče ugostiteljskih objekata, postoje mnogobrojne iznimke. U nekim saveznim pokrajinama poput Saarlanda vlasnicima ugostiteljskih objekata bit će prepušteno hoće li u svojim gostionicama zabraniti pušenje.

U Bavarskoj dopušteno je pušenje u šatorima na narodnim slavljima poput Oktoberfesta te, u zadnje vrijeme sve popularnijim, kafićima u kojima se puši nargila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: