{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nissan gradi vjetroturbine

N
23.9.2005. u 12:23
0
0
Nissan gradi vjetroturbine
0
Nissan gradi vjetroturbine
Nissanova fabrika u Sunderlandu u Velikoj Britaniji, spremna je započeti projekat izgradnje vjetroturbina vrijedan dva miliona funti.
Sredinom septembra postavljena je prva od šest vjetroturbina na površini veličine 750 hektara, a za razliku od drugih, Nissanove vjetroturbine će u potpunosti biti u okviru industrijske zone.

Vjetroturbine će u funkciji proizvoditi oko sedam posto godišnje potrošnje energije za fabriku, što je ušteda velike količine energije za fabriku, a smanjit će se istodobno emisija ugljikovog dioksida iz elektrana za 10.000 tona godišnje kao i drugih ispušnih plinova.

Vijeće grada Sunderlanda izdalo je dozvolu za postavljanje vjetroturbina nakon vrlo detaljne studije o izvedivosti. U obzir se uzelo mišljenje lokalnog stanovništva, kao i garanciju da će rad vjetroturbine biti strogo u skladu sa zakonom o buci.

Ostalih pet turbina, kako je najavljeno, bit će postavljeno sljedećih sedmica. Prve vjetroturbine u okviru grupe Nissan trebale bi u potpunosti proraditi krajem novembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: