Svijet
0

Nikolić: Radikali neće formirati vladu

FENA
Srpska radikalna stranka (SRS) neće formirati vladu s nekom drugom strankom, niti će bilo kome dati potporu za manjinsku vladu, izjavio je u četvrtak Tomislav Nikolić, zamjenik predsjednika te stranke, haškog optuženika Vojislava Šešelja.

"Srpska radikalna stranka, i to govorim posljednji put, bez novih izbora neće formirati vladu, niti će podržati tuđu manjinsku vladu, kao što ni od koga neće tražiti niti podršku za svoju manjinsku vladu", kazao je Nikolić novinarima, odgovarajući na nagađanja u javnosti da bi radikali mogli, zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije i Demokratskom strankom Srbije Vojislava Koštunice, formirati skupštinsku većinu i potom novu vladu.

Nikolić je također kazao da je spreman podnijeti ostavku na mjesto predsjednika parlamenta onoga trenutka kad stigne zahtjev za njegov opoziv koji je potpisalo 126 od ukupno 250 zastupnika Skupštine Srbije.

Tadićeva Demokratska stranka u četvrtak je donijela odluku da će ponovo pokušati pregovore o novoj demokratskoj vladi s Koštuničinom Demokratskom strankom Srbije, prekinute nakon što je ta stranka u parlamentu glasovala za izbor Tomislava Nikolića za predsjednika parlamenta.