{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikola Kovač - čovjek koji je u srcu nosio Bosnu

F
25.9.2007. u 11:00
0
0
Nikola Kovač - čovjek koji je u srcu nosio Bosnu
0
Nikola Kovač - čovjek koji je u srcu nosio Bosnu
Nikola Kovač bio je čovjek koji je u srcu nosio Bosnu, za koju je znao reći: "Tamo gdje sam ja, tamo je i Bosna", ističe Internacionalna liga humanista (ILH) povodom smrti člana Predsjedništva ILH, sveučilišnog profesora, književnika, prevodioca, kritičara, esejiste, humaniste po mjeri čovjeka i čovječanstva.
Za svoj neprocjenjivi doprinos misiji mira Internacionalne lige humanista u regionu, posebno u BiH, proglašen je humanistom desetljeća i dobitnik je Zlatne i povelje mira "Linus Pauling" sa Plaketom i Zlatnom značkom, biran za člana Predsjedništva ILH, člana Vijeća za implementaciju mira u BiH i nosilac je niza drugih funkcija u Pokretu za mir.

Akademik Kovač bio je član ekspertnog tima za izradu nastavnog plana i progrma Internacionalnog univerziteta "Philip NoeI-Baker", na kojem je u posljednje vrijeme bio redovan profesor i dekan Fakulteta za diplomaciju.

Bio je i predsjednik Komisije matičara I.U. "Philip Noel-Baker", autor programa Konferencije "Zemlje Zapadnog Balkana na putu ka Evropskoj uniji" i niza drugih projekata i programa Internacionalne lige humanista.

- Smrću akademika Nikole Kovača Pokret humanista izgubio je člana koga neće nikada nadoknaditi, niti zaboraviti, a BiH domoljuba koji ju je u srcu sa sobom odnio, kaže se u saopćenju ILH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: