{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Nikad sveobuhvatnija potraga za Mladićem'

F
25.11.2008. u 13:27
0
7
'Nikad sveobuhvatnija potraga za Mladićem'
0
'Nikad sveobuhvatnija potraga za Mladićem'
Predsjednik srbijanskoga Nacionalnog vijeća za suradnju s Haškim sudom (ICTY) Rasim Ljajić izjavio je u utorak za beogradske "Večernje novosti" kako se čini sve da se dođe do haaškog bjegunca Ratka Mladića.
"Nikada više, nikada ozbiljnije, nikada sveobuhvatnije nismo tražili Ratka Mladića", rekao je Ljajić tom listu dodajući kako "trenutačno ne postoji trag koji bi vodio do najtraženijega haaškog optuženika".

Na pitanje hoće li se poslije premetačine tvrtke "Vujić" u Valjevu nastaviti ispitivanje mogućih financijera Mladićeva skrivanja, on je potvrdio da će akcije biti nastavljene i sljedećih dana i tjedana, "i neće biti prekinute sve dok se ne dođe do Mladića".

Glede izvješća glavnoga haaškog tužitelja Serga Brammertza o suradnji Srbije sa Sudom Ljajić je rekao kako vjeruje da će Brammertz Vijeću sigurnosti UN-a podnijeti "krajnje objektivno izvješće".

"Vjerujem da će Brammertz konstatirati kako postoji politička volja u Srbiji za završetak suradnje s Tribunalom jer se uvjerio u ozbiljnost akcija koje provodimo", ustvrdio je Ljajić i dodao kako misli da Brammertz, kad je riječ o toj suradnji, u svojem izvješću neće rabiti termine ni pozitivan ni negativan.

Prema Ljajićevim riječima, Brammertz nije netko o kome će ovisiti "stajalište EU iz razloga što neće davati političko izvješće niti želi da ocjena ima političke implikacije", ali ostaje "problem Nizozemska, koja više ne inzistira na pozitivnom izvješću haaškog tužitelja, nego na punoj suradnji Srbije s Hagom", što, kako je istaknuo Ljajić, za Nizozemsku "znači samo Mladić u Den Haagu".

"Postoje samo dva načina da Srbija nastavi europski put - ili da Nizozemska promijeni stajalište, što je manje vjerojatno, ili da pronađemo i izručimo Mladića", rekao je on.

Na upit o tome bi li moguće izručenje drugoga odbjegloga haaškog optuženika Gorana Hadžića "umirilo Nizozemce", Ljajić je odgovorio kako se i za njim traga, ali "nije siguran da bi to bilo dovoljno da Nizozemska promijeni stajalište".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: