{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nijemci skrivaju armensku porodicu od protjerivanja

F
11.8.2011. u 14:45
0
7
Nijemci skrivaju armensku porodicu od protjerivanja
0
Nijemci skrivaju armensku porodicu od protjerivanja
Kuehlungsborn
U Kuehlungsbornu, u istočnonjemačkoj pokrajini Mecklendurg - Prednja Pomeranija, gdje se sljedećeg mjeseca održavaju pokrajinski izbori, građani više od deset dana kriju jednu armensku, azilantsku porodicu, kako bi spriječili njihovo protjerivanje, nazad, u domovinu.
"Izborna borba u Mecklenburg - Prednjoj Pomeraniji ulazi u vruću fazu“, piše politički sedmičnik "Spiegel" povodom slučaja armenske porodice Bavejans, koja već 13 godina živi Kuehlungsbornu, na obalama Baltika i u čiju "priču" se uključio i šef pokrajinske vlade Erwin Sellering.

Armenac Artur Bavejan, njegova žena Christina i dvoje djece, rođene u Njemačkoj, za koju se kaže da imaju dobre ocjene, da su sportisti, a porodica prihvaćena, trebalo je da, prema odlukama nadležnih institucija, budu vraćeni u Armeniju.

Termin povratka, prošli utorak, bio je utvrđen, ali porodica se nije našla u avionu i više od deset dana joj se ne može ući u trag.

To znači, piše "Spiegel“ da su građani sakrili porodicu od policije i, da bi zaštitili Armence, oca, koji se bavi prodajom brze hrane, majku, koja pomaže starijim i dvoje dobre djece, izašli i na ulice.

Na ulicama se okupilo oko 200 ljudi, piše ovaj sedmičnik, ocjenjujući da je to puno za ovo malo primorsko mjesto.

"Radi se, prije svega, o djeci. Ako bi ih izručili u Armeniju, bili bi oni tamo stranci. Čovjek ne može, jednostavno, 13 godina života spakirati u kofer“, rekao je jedan kolega oca armenske porodice, koja pri odlasku iz Njemačke, prema općim propisima, smije da ponese samo 12 kilograma prtljaga po osobi.

Pošto je priča o Armencima izazvala pažnju, šef ove pokrajine, smještene na Baltiku i granici prema Poljskoj, Sellering, obećao je da će se slučaj još jednom ispitati i nadležna komisija ponovo o tome odlučivati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: