{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Nijemac osuđen zbog terorističke aktivnosti

F
FENA
24.1.2008. u 23:49
0
0
Nijemac osuđen zbog terorističke aktivnosti
0
Nijemac osuđen zbog terorističke aktivnosti
Nijemac marokanskog porijekla Reduan el-Habhab osuđen je u četvrtak u Schleswigu na pet godina i devet mjeseci zatvora zbog osnivanja terorističke organizacije.
Proglašen je krivim zato što je poslao islamističke borce u Irak i prebacio novac Al-Qaidi, precizirala je glasnogovornica suda.

Dokazano je da je on s četvoricom saučesnika osnovao u Sudanu terorističku organizaciju protiv Zapada, kazala je glasnogovornica.

Reduan el-Habhab, koji je upravljao jednim internetskim časopisom i telefonijom u Kielu, na sjeveru Njemačke, optužen je da na internet stranicama podržavao vođu Al-Qaide Osamu bin Ladena, da je objavljivao dokumente koji se odnose na izradu bombi i da je sakupio 5.000 eura za obuku islamističkih boraca, prije nego što je uhapšen u julu 2006.

Sudjelovao je obuci terorista u Alžiru u decembru 2005, a u maju i junu 2006. godine pomogao islamističkim borcima da odu u Irak. U junu 2006. godine osnovao je militantnu mrežu u Sudanu.

U Njemačku je došao da studira filozofiju i naučio njemački kako bi čitao originalna djela filozofa Martina Heideggera. On je potvrdio da je postao revnosni musliman poslije smrti svoga brata 2003. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: