{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ni Tony Blair se nije ustručavao uživati o trošku države

29.4.2013. u 08:58
0
0
Ni Tony Blair se nije ustručavao uživati o trošku države
0
Ni Tony Blair se nije ustručavao uživati o trošku države
BiH spada u zemlje u kojima su korupcija i život zvaničnika o državnom trošku itekako zastupljeni, ali daleko od toga da takve stvari ne koriste i u razvijenim zemljama. Iako to nije nikakvo opravdanje za nas, britanski mediji su objavili kako su ulovili bivšeg premijera Tonyja Blaira kako se okoristio na račun države.
E-mailovi do kojih je došao The Telegraph pokazuju kako se bivši premier udobno smjestio u rezidenciji Ambasade Britanije na Filipinima i to za vrijeme privatne posjete toj zemlji. Krivicu, pišu britanski mediji, snosi naravno i tamošnji ambasador te zemlje, jer je ugostio Blaira, dok takav tretman ne bi mogao imati neki drugi Britanac.

Blair je na Filipinima dobio honorar od gotovo 480.000 eura i to za dva polusatna govora, ali nije morao trošiti svoj "teško" zarađeni novac na skupe hotele, to je uzeo od države očito u nadi da niko neće otkriti.

Bivši premijer Britanije i njegova pratnja su tako o državnom trošku uživali u službenoj rezidenciji, u blagodatima bazena, privatnog vrta, teniskih terena i luksuznog apartmana.

Telegraph navodi kako je na temelju zakona o slobodi pristupa informacijama dobio e-mail prepisku u kojoj se vidi i to da je Blair u Manilu odletio privatnim avionom. Ova posjeta se dogodila 2009. godine, dvije godine nakon što je Blair otišao iz Downing Streeta, odnosno nakon što je završen njegov premijerski mandat.

U mailovima koje je Telegraph dobio stoji detaljna prepiska između Blairovih saradnika i britanske ambasade na Filipinima, koja je bivšem premijeru ustupila rezidenciju, iako on nije bio u službenoj posjeti. Takav tretman ne bi dobili drugi Britanci za vrijeme privatne posjete.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: