|

Nezavisnu Crnu Goru priznalo još sedam zemalja

Nezavisnu Crnu Goru priznalo još sedam zemalja
0
F
FENA
13.6.2006. u 09:12
0
komentara
0

dijeljenja
Nezavisnu Crnu Goru priznalo još sedam zemalja
Crnu Goru kao nezavisnu i suverenu državu danas su priznale Austrija, Češka, Turska, Mađarska, Bugarska, Letonija i Malta, saopćila je crnogorska vlada. Austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik obavijestila je danas crnogorskog kolegu Miodraga Vlahovića da Austrija priznaje Crnu Goru kao samostalnu državu.
Plassnik je, u ime Austrije, kao predsjedavajuće Vijeća ministara Evropske unije, pismom obavijestila Vlahovića da je Ministarsko vijeće EU na današnjoj sjednici u Luxembourgu odlučio da zemlje EU nastave da razvijaju odnose s Crnom Gorom kao suverenom i nezavisnom državom.

U pismu, koje je Vlahoviću uručio austrijski ambasador Emil Bruks, izražena je spremnost Austrije za uspostavljanje diplomatskih odnosa između dvije zemlje.

Crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova danas je dobilo diplomatske note o priznanju nezavisne i suverene Republike Crne Gore od ministarstava vanjskih poslova Češke, Turske, Mađarske, Bugarske, Letonije i Malte, saopćeno je iz Vlade, prenosi Tanjug.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.