Protestuje zbog otkaza
0

Nezaposleni muškarac u Grčkoj ranio dvojicu i oteo dvojicu ljudi

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Nezaposleni čovjek ranio je svog bivšeg šefa i drugog radnika i uzeo je još dvojicu talaca u maloj tvornici u Grčkoj u znak protesta što je izgubio radno mjesto, saopćila je policija.

On je kasnije oslobodio taoce i predao se policiji nakon što su policajci okružili tvornicu u sjevernoj Grčkoj, prenosi Reuters.

Policija je saopćila da čovjek, 61-godišnji otac dvoje djece koji je bio otpušten prije otprilike sedam mjeseci, nije naškodio taocima.

Grci postaju sve očajniji zbog rezova potrošnje u javnom sektoru koji imaju za cilj spasiti zemlju od razorne dužničke krize i teške recesije koja je sada ušla u petu godinu. Demonstranti su prošlog mjeseca palili i pljačkali zgrade u Atini nakon što je grčki parlament usvojio mjere štednje da bi zemlja dobila paket pomoći od EU i MMF-a.

Neimenovani čovjek pucao je na svoje bivše kolege iz lovačke puške dok je probijao sebi put kroz tvornicu, koja proizvodi kontejnere za smeće, u sjevernom gradu Komotini, saopćila je policija. Taj industrijski grad jedan je od najteže pogođenih krizom u zemlji u kojoj stopa nezaposlenosti iznosi 21 posto i u stalnom je porastu.

Dvojica ranjenih ljudi prebačeni su u bolnicu, jedan s ranom na nozi, drugi s metkom u stomaku, ali nijedan od njih nije bio teže ranjen.