Svijet
5

New York: Obustavljeni letovi zbog nove oluje koja se približava

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Američka aviokompanija United Airlines objavila je da će obustaviti sve letove do i iz oblasti New Yorka, zbog nove oluje koja se približava regionu, nedavno pogođenom superolujom Sandy.

"Ta odluka odnosi se na tri glavna aerodroma u New Yorku - JFK, La Guardia i Newark u New Jerseyju", rekao je portparol kompanije Charles Hobbart.

Hobart je za France Presse dodao i da za sada ne može da kaže koliko će letova biti obustavljeno.

"Obustavit ćemo većinu letova do i iz oblasti New Yorka, od srijede u ponoć do četvrtka u ponoć, zbog prognoze da stiže sniježna oluja", objasnio je Hobbart.

Nešto ranije, gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg, rekao je da će zbog nadolazeće oluje u srijedu u podne na 24 sata biti zatvoreni njujorški parkovi i plaže.

On je dodao da će gradski zvaničnici u srijedu pokušati da evakuišu stanovnike nižih oblasti koje bi, prema prognozi, oluja trebalo da pogodi.

Gradonačelnik New Yorka rekao je i da evakuacija stanovništva, u vrijeme najviše plime tokom kulminacije oluje, neće biti takvih razmjera kao ona koju su gradske vlasti sprovele u dijelovima grada prije naleta oluje Sandy prošle sedmice.

Superoluja Sandy, koja je najprije u formi uragana prošla kroz Karibe, pogodila je 15 država u SAD-u, odnijevši najmanje 110 žrtava i načinivši štetu od više desetina milijardi dolara.

U SAD su najviše bili pogođeni priobalni dijelovi New Yorka i New Jerseya, kada je superoluja Sandy tuda prošla 29. oktobra.