|

New York: Nakon snježne oluje, raste strah od poplava

New York: Nakon snježne oluje, raste strah od poplava
17
A
Anadolija
23.11.2014. u 10:03
6
komentara
17

dijeljenja
SAD
New York: Nakon snježne oluje, raste strah od poplava Foto: EPA
Na sjeveroistoku Sjedinjenih Američkih Država raste bojazan od poplava nakon što je došlo do povećanja temperature vazduha te obilnih kišnih padavina u dijelovima koje je protekle sedmice zahvatila snježna mećava.
Državne vlasti New Yorka već su izdale upozorenje građanima kako bi kiša mogla izazvati ogromne štete te urušavanje objekata zbog velikog pritiska nakon snježnog pokrivača. 

Snježna mećava zahvatila je dijelove New Yorka u ponedjeljak, a do sada je život izgubilo najmanje 13 osoba. 

Sa druge strane, kako se temperatura zraka povećava u mjestima Cattaraugus, Chautauqua, Erie, Genesee i Wyoming izdato je upozorenje na poplave.

Guverner New Yorka Andrew Cuomo jučer je saopćio kako je situacija u Buffalu još uvijek jako teška jer je visina sniježnog pokrivača dodatno porasla za 84 centimetra. 

"Mobilizirali smo sredstva cijele države, dodatnih 500 pripadnika Nacionalne garde kao i stotine pumpi te vreća sa pijeskom", kazao je Cuomo. 

Nacionalna meteorološka služba također, je izdala upozorenje od poplava od nedjelje pa sve do srijede, a prema prognozama u tim danima doći će do povećanja temperature od 10 do 15 stepeni Celzijusa. 

Snježna oluja proteklih dana najsnažnije je pogodila New York, Ohajo, Michigan, Wisconsin i Pennsylvaniju.
    Prema prognozama, prošli utorak bio je nahladniji od 1976. godine, a više od 50 procenata kontinentalnog dijela SAD-a osvanulo je pod snježnim pokrivačem. 
    Prijavi grešku


    Komentari (6)
    Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...