Svijet
0

New Delhi: Dao joj otkaz, a ona mu ubila sina

Klix.ba
Nakon što joj je šef s kojim je imala vezu dao otkaz, 26-godišnja Asha je nasmrt izbola njegovog sina, napala mu ženu i pokušala izvršiti samoubistvo.

Incident se dogodio u New Delhiju u kući vlasnika firme Sushil Gupta, gdje je Asha bila berzovna asistentica. Ljekari su je uspjeli spasiti i uhapšena je u petak. Asha je rekla kako je to uradila jer je žrtva, Varun Gupta, planirao preuzeti posao od oca i zato je dobila otkaz. U firmi je radila tri godine.

Asha je došla u kuću svog šefa 2. septembra oko 10:30 sati, ali on nije bio tu. Dočekali su je njegova supruga Anita, sin Varun i kćerka Swati. Nisu ni slutili šta će se dogoditi. Anita je bila s kćerkom u kuhinji kada su čuli kako Varun doziva pomoć. Kada je utrčala u sobu vidjela je kako on krvari ležeći na kauču, a Asha je stajala iznad njega s krvavim nožem. Potom je Asha krenula na Anitu, ali ju je Swat uspjela spriječiti. Asha je potom ubola samu sebe, no, spasili su je u DDU bolnici, a Anita je protiv nje podigla optužnicu za ubistvo.

Istragom je utvrđeno da je Asha imala aferu sa Sushilom Guptom te da je otpuštena kada je on povukao svoje dionice iz firme za poslovanje nekretninama, koju je prepustio sinu. Pretpostavlja se da su Anita i Varun znali za njihovu vezu.

Asha je priznala kako je željela ubiti cijelu porodicu, jer se željela osvetiti zbog otkaza. Trenutno se nalazi u pritvoru.