Žrtva živa i zdrava
0

Nevini Kinez bio 10 godina u zatvoru

SRNA
Jedan Kinez, koji je proveo 10 godina u zatvoru zbog ubistva, oslobođen je optužbi nakon što se navodna žrtva pojavila živa i zdrava.

Jao Juai zatvoren je 2002. godine zbog ubistva svog komšije u jednom selu u centralnoj provinciji Henan u oktobru 1997. godine, javila je Sinhua pozivajući se na saopštenje suda.

Komšija je nestao nakon njihove svađe u oktobru 1997. godine, a Jao je optužen  kada je pronađeno tijelo u raspadu bez glave 18 mjeseci kasnije.

Jao je prvobitno osuđen na smrt, ali je kazna preinačena u 29 godina robije.

Navodna žrtva Jao Jensang, vratio se u selo 30. aprila  i nakon što je potvrdio svoj identitet sud je oslobodio njegovog "ubicu" u petak.

Jao Jensang (56) rekao je agenciji Sinhua da su on i Jao Juai bili dobri prijatelji, ali da su se posvađali zbog žene i novca.

On je rekao da je napustio selo nakon što je udario Juaia strahujući od osvete i nije se vraćao jer nije imao dovoljno novca i bilo ga je sramota.
Jedan mještanin rekao je da se supruga Juaia ponovo udala i da je dvoje njegovo djece usvojeno, dok je ovaj bio u zatvoru.

Viši narodni sud u provinciji Henan naredio je istragu ovog slučaja i naložio da se sudije odgovorne za prvobitnu presudu moraju kazniti.