Svijet
0

Nestao jedan od najbogatijih Kineza

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Kineski konglomerat Fosun, vlasnik Club Meda, izgubio je svaki kontakt sa svojim predsjednikom, a moguće je da je taj "nestanak" povezan s istragom koju protiv Gua Guangchanga vode vlasti, izvještavaju agencije pozivajući se na časopis Caixin.

Kineski mediji također javljaju da su dionice svih podružnica konglomerata danas suspendirane na berzama u Šangaju i Hong Kongu.

Caixin, pozivajući se na anonimne izvore, prenosi da se od četvrtka "ne može stupiti u kontakt" s Guom, 48-godišnjim milijarderom, jednim od najbogatijih ljudi u Kini.

Internetski portal Sohu javlja da je milijarder priveden na ispitivanje u vezi istrage o korupciji, a da je na meti istražitelja Ai Baojun, zamjenik gradonačelnika Šangaja, te de se oslobađanje Guangchanga očekuje u nedjelju.

Glasnogovornica Fosuna Tina Law je odbila komentirati njegov "nestanak", kratko rekavši da "Fosun normalno nastavlja s radom".

Četrdesetosmogodišnju Guo zajedno sa tri svoja prijatelja 1992. godine osnovao je tvrtku Fosun, a ove godine rangiran je kao 17. najbogatija osoba u Kini, piše Financial Times.

Posljednjih mjeseci sve su glasnije optužbe o korupciji, a u augustu su mediji povezivali njegovo ime s jednim biznismenom iz Šangaja koji je osuđen na 18 godina zatvora zbog podmićivanja.