Svijet
0

Nestalo 20 članova kolumbijskog benda

SRNA
Policija na sjeveru Meksika traga za 20 članova muzičke grupe, koji se dva dana vode kao nestali, nakon svirke u gradu Hidalgu.

Od četvrtka niko nije bio u kontaktu sa 12 muzičara i osam članova prateće ekipe iz benda Kombo Kolombia, koji svira kolumbijsku vallenato muziku.

Rodbina muzičara izrazila je zabrinutost nakon što su prestali da se javljaju na mobilne telefone. Srodnici su otišli u lokal gdje su muzičari nastupili , ali su tamo zatekli samo vozila kojim su putovali.

U proteklih nekoliko godina narko bande su ubile nekoliko meksičkih muzičara.

Tokom 2007. godine, pjevač benda K-Paz Sergio Gomez otet je nakon koncerta u meksičkoj državi Michoacan. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je negoliko dana kasnije.

Sergio Vega, koji je poznatiji kao El Shaka, pronađen je mrtav 2010. godine u državi Sinaloa na zapadu Meksika samo nekoliko sati nakon što je u medijima negirao svoju smrt.

Većina ubijenih muzičara svirali su "narcocorridos" ili pjesme koje slave živote narkobosova. Bend Kombo Kolombia svira kolumbijsku narodnu muziku, koja nije povezana sa meksičkim narko bandama.

Lokalni mediji navode da je bend svirao u barovima, koji su u prošlosti bili na meti narko-kartela.