Svijet
0

Nestala petorica boksera iz hotela Palmer House Hilton

FENA
Dvojica egipatskih boksera, dvojica iz Ugande i jedan Armenac nestali su iz službenog hotela Palmer House Hilton u središtu Chicaga. Vjeruje se da su sportisti iskoristili dolazak na Svjetsko prvenstvo kako bi prebjegli u "obećanu zemlju", a policija traga za njima.

Prvo su nestali Egipćani, koji su prebjegli dan prije početka Svjetskog prvenstva, zatim su u srijedu "petama vjetra" dali i Uganđani, da bi u četvrtak preko noći nestao i jedan armenski bokser.

"Voditelji njihovih reprezentacija prijavili su nestanak svojih boksera i policija je odmah krenula u akciju. Za sada imamo neke tragove, no još je suviše rano govoriti o detaljima istrage," kazao je Doug Arnot, jedan od čelnika Organizacijskog odbora SP-a.

Upravo zbog straha od prebjega kubanske bokseri vlasti su zabranile dolazak svojih reprezentativaca u "grad vjetra". Naime, na Panameričkim igrama u julu ove godine u Rio de Janeiru dvostruki olimpijski pobjednik u bantam kategoriji Guillermo Rigondeauxo i amaterski svjetski prvak u velteru Erislandy Lara se nisu željeli vratiti u domovinu.