Španija
0

Nestala djevojčica iz Španije u vezi sa slučajem Madeleine?

Sarajevo-x.com
Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail
Nestanak petogodišnje djevojčice Mari Luz Cortes, koja se vodi kao nestala od nedjelje, zabrinuo je portugalsku, ali i špansku policiju jer je moguće da je u vezi s nestankom malene Madeleine McCann.

Petogodišnja Mari Luz Cortes iz Španije nestala je u prošlu nedjelju u svom rodnom gradu Huelva koji se nalazi na granici s Portugalom, tačnije 190 kilometara udaljenom od ljetovališta u kojem je nestala i Madeleine McCann, prenosi Associated Press.

Djevojčica je navodno nestala kada se udaljila par stotina metara od rodne kuće kako bi otišla u prodavnicu. Majka je ubrzo po njenom nestanku alarmirala susjede koju su je tražili u okolini, a nakon dva sata bezuspješnog traženja obratila se policiji.

Policija još uvijek istražuje mogućnost da je ovaj slučaj nestanka Mari Luz u vezi s nestankom Madeleine koja je zadnji put viđena u maju, izvještava Daily Mail.

Gerry i Kate McCann su, saznavši za ovaj slučaj, uputili svoje molitve roditeljima nestale djevojčice.

"Kate i Gerry znaju za nestanak Mari Luz i vrlo su zabrinuti jer je u toj regiji nestala još jedna djevojčica", rekao je glasnogovornik McCannovih.

Da li je nestanak ove djevojčice u vezi s Madeleine, pokazat će detaljnija istraga.