Svijet
104

Nestala Amerikanka pojavila se nakon 11 godina

Klix.ba
Žena koja je nestala prije 11 godina nakon što je odvezla djecu u školu, pronađena je na ulicama Floride. Živjela je kao beskućnik.

Policija iz Lititza, Pennsylvania, objavila je kako je Brenda Heist (53) došla prošle sedmice iz Key Largoa na Floridi.

Brenda je u izjavi policijskim službenicima rekla kako je živjela u šatorskim kampovima i ispod mostova na južnoj Floridi od 2002. godine kada je nestala bez traga ostavivši kćerku i sina koji su tada imali osam i 12 godina. Radila je kao knjigovođa u jednoj auto-kompaniji.

Njen muž Lee Heist III zatražio je da se zvanično proglasi mrtvom prije tri godine i bio je osumnjičen za njen nestanak.

Heist je izjavio kako ga je njen čin naljutio jer su njihova djeca bila povrijeđena.

"Emocije su bile pomiješane. Najtužnije mi je bilo gledati kako se pojedina djeca nisu htjela igrati s mojom jer su njihovi roditelji mislili da sam ja kriv za njen nestanak. Mislim da nema svrhe stupati u kontakt s njom nakon toliko vremena, ali ako se izliječi i bude htjela vidjeti djecu i djeca nju, osigurat ću im to", rekao je Heist.

Brenda je vodila težak život. Preživljavala je radeći poslove za dnevnice te jela bačenu hranu iz restorana brze hrane.

Detektiv John Schofield je izjavio kako se Brenda osjeća posramljenom zbog toga što je nestala bez riječi. Iz Pennsylvanije je otišla nakon što je slučajno srela dvojicu beskućnika koji su krenuli prema jugu.

"Bila je usred razvoda s mužem, sjedila je u parku i razmišljala o tome kako neće moći izdržavati svoju djecu. Aplicirala je za socijalnu pomoć ali joj je odbijena. Dvije nepoznate osobe su joj prišle i pozvale je da krenu s njima u toplije krajeve i ona je pristala. Ni sama ne zna zbog čega, ali je otišla", rekao je Schofield.

Brenda se još nije sastala s porodicom, ali je rekla kako zna da je odluka na njenoj djeci koja su danas odrasle osobe. Kćerka završava srednju školu, a sin je apsolvent.

Njen suprug se ponovo oženio 2009. godine.

Brendina majka i njen brat pomažu joj da ponovo izgradi svoj život.