|

Nesreća u Smolensku mogla se izbjeći

Nesreća u Smolensku mogla se izbjeći
0
S
SRNA
9.3.2012. u 15:39
0
komentara
0

dijeljenja
Nesreća u Smolensku mogla se izbjeći
Poljski putnički avion koji se srušio na letu za Smolensk 10. aprila 2010. godine, kada je poginuo tadašnji predsjednik Leh Kačinjski i još 88 drugih zvaničnika, nije trebalo da poleti tog dana jer ta destinacija nije bila na listi odobrenih aerodroma, navodi se u izvještaju glavne poljske revizorske kancelarije.
U izvještaju, koji je danas predstavljen u Sejmu, navodi se da prije leta nije provedena inspekcija aerodroma Smolensk-Severni, a što je trebalo uraditi prema utvrđenim procedurama.

Inspekcija bi utvrdila da je aerodrom neodgovarajući, što bi dovelo do odluke da predsjednika do Smolenska prebace helikopterom sa najbližeg aerodroma.

U izvještaju se navodi veliki broj nepravilnosti u organizaciji letova visokih poljskih zvaničnika u periodu od 2005. do 2010. godine i negativno su ocijenjena sva vladina tijela koja su se bavila letovima.

Svih 96 ljudi u avionu koji su 10. aprila putovali za Smolensk povodom 70. godišnjice masakra u Katinskoj šumi u Drugom svjetskom ratu poginulo je kada se srušio avion ruske proizvodnje Tu-154 po lošem vremenu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.